Aktiviteter

Några årligen aktiviteter

De årliga aktiviteterna kan variera, ändras eller skjutas på eftersom allt bygger på att föräldrars engagemang för att det ska vara möjligt att utföra.

Skördemarknad i september där vi säljer det som barnen tillsammans med vår kokerska i köket lagat utifrån de råvaror som vår trädgård gett oss. Föräldrarna får gärna bidra med egna idéer och upptåg.

Lucia firas utomhus med sång, fika och en liten julmarknad.

I april har vi vernissage, där föräldrar bjuds på rundvandring av barnen som då får möjlighet att visa det de har lärt sig och är stolta över att berätta om från året som gått.

På våren åker vi med barn och föräldrar på en gemensam utflykt. Vi brukar prova nya ställen varje år och har hittills varit på bl a Borås Djurpark, Nolhaga, Gräfsnäs, Slottskogen och Kättilsröd.

Vi springer Björboholmsloppet i maj på Förskolans Dag.

Med barnen som slutar förskolan och går vidare till förskoleklass åker vi till Universeum.
Dessa barn planerar och bjuder också in sina föräldrar, syskon och personal till en tre-rätters avslutningsmiddag i maj tillsammans med vår kokerska.

Vi försöker hålla oss uppdaterade kring kommunens kulturutbud och siktar på att erbjuda barnen någon form av teater, dans eller musikupplevelse varje år.